F.E.C

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) on suunnitellut yhdessä yritysten kanssa F.E.C-ohjelmakonseptin (Further Educated with Companies), jonka avulla työnhakijoiden nykyinen osaaminen sekä kehitys- ja uratavoitteet sovitetaan yhteen potentiaalisten uusien työnantajien tarpeiden kanssa. Ohjelman aikana vuorottelevat tietopuolinen opetus ja käytännön työskentely sopivassa yrityksessä. Ohjelman kokonaiskesto on noin 6 kuukautta, josta yritystyöskentelyä on noin 5 kuukautta ja koulutusta noin 1 kuukausi.

TAVOITE

F.E.C -ohjelman tavoitteena on löytää Sinulle taustaasi ja tavoitteisiisi soveltuva uusi työpaikka ja kehittää osaamistasi ohjelmaan sisältyvän koulutuksen kautta. Ohjelman aikana perehdyt sinua kiinnostavan yrityksen toimintaan ja sovellat aikaisempaa osaamistasi käytännön tehtävissä. Opit myös uutta sekä tehtävien että ohjelmaan sisältyvän koulutuksen kautta. Pääset näyttämään osaamisesi ja soveltuvuutesi yritykselle jatkoa ajatellen – tavoitteena on työsuhde.

TULOKSET

F.E.C –ohjelmia on toteutettu jo 18 vuotta hyvin tuloksin. Keskimäärin yli 70 % ohjelmiin osallistuneista on välittömästi työllistynyt ohjelman päättymisen jälkeen. Aikaisempiin F.E.C -ohjelmiin osallistuneista noin 80 % on arvioinut koulutusten sisällöt arvosanalla hyvä/erinomainen.

Katso myös ohjelmat »

Lisää tietoa F.E.C -mallista TE-Palveluiden sivuilla »